Schumacher wint ondanks kleine pitbrand

Ondanks een kleine brand bij zijn eerste pitstop heeft Michael Schumacher de zesde ronde van het wereldkampioenschap Formule 1, die plaats vond op de Oostenrijkse A1-Ring, op zijn naam kunnen schrijven.

De pitstop van Rubens Barrichello een paar ronden eerder voorspelde al niet veel goeds, de tankslang wilde er niet goed in, en de Ferrari monteurs moesten de reserve installatie gebruiken. Desondanks koos men er niet voor om deze reserve installatie ook bij Schumacher te gebruiken. Alles leek goed te gaan, tot het moment dat de slang eruit moest. De tankslang kwam er slechts voor een deel uit, en werd weer terug geduwt voor een nieuwe poging, met als gevolg dat er een kleine hoeveelheid brandstof vrij kwam. De gloeiend hete Ferrari motor deed de benzine ontbranden, en een brandje in de tankslang en op het bodywork van de F2003-GA, was het gevolg.

Na deze tweede pitstop besloot Ferrari de kop van de tankslang te verwisselen, waarna de resterende pitstops vlekkeloos verliepen.

Ook Jos Verstappen maakte een slechte “race” mee. Zijn launch-control liet hem bij de start, ondanks twee succesvolle tests door het weekend heen, toch nog in de steek. Ook een manuele start zat er voor Verstappen niet in; kortom een teleurstellend weekend voor de Nederlander. Verstappen’s teamgenoot Justin Wilson bestuurde de laatste wagen die rijdend over de finish kwam.

Niet alleen de start van Verstappen verliep niet volgens plan. De start van de race werd tot twee keer toe onderbroken nadat de startprocedure al in werking gezet was, beide keren gaf Cristiano da Matta hier aanleiding toe. Ook de derde start van da Matta verliep ondanks een nieuw stuurwiel niet vlekkeloos, echter er was geen aanleiding om de start wederom af te breken. Uiteindelijk kon da Matta de race toch uitrijden, met een tiende plaats als resultaat. Teamgenoot Panis haalde voor de vijfde keer dit seizoen de eindstreep niet, de Fransman kwam naast de kant te staan met een beschadigde voorwiel-ophanging.

1. Michael Schumacher – Ferrari
2. Kimi Raikkonen – McLaren Mercedes-Benz
3. Rubens Barrichello – Ferrari
4. Jenson Button – BAR Honda
5. David Coulthard – McLaren Mercedes-Benz
6. Ralf Schumacher – Williams BMW
7. Mark Webber – Jaguar Cosworth
8. Jarno Trulli – Renault
9. Antonio Pizzonia – Jaguar Cosworth
10. Cristiano da Matta – Toyota
11. Ralph Firman – Jordan Ford
12. Jacques Villeneuve – BAR Honda
13. Justin Wilson – Minardi Ford

Uitvallers
14. Giancarlo Fisichella – Jordan Ford
15. Nick Heidfeld – Sauber Petronas
16. Fernando Alonso – Renault
17. Juan Pablo Montoya – Williams BMW
18. Olivier Panis – Toyota
19. Heinz-Harald Frentzen – Sauber Petronas
20. Jos Verstappen – Minardi Ford