Formule 1

Sebastian Vettel met Porsche naar Le Mans? "In de komende dagen of zelfs weken"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 april 2024 06:02

Sebastian Vettel testte recent op het circuit van Motorland Aragon in Spanje met de Porsche 963. Gaat de viervoudig wereldkampioen F1 tijdens de aankomende 24 uur van Le Mans plaatsnemen in de LMDh? Urs Kuratle, fabrieksdirecteur Porsche LMDh houdt nog een slag op de arm.

Sebastian Vettel

Foto: Porsche


"Hij deed het echt goed", vertelde Kuratle tijdens een media-evenement op het Europese hoofdkantoor van Porsche Penske in Mannheim, Duitsland tegenover de aanwezige verslaggevers. "Hij heeft de roll-out gedaan in Weissach en daarna heeft hij een paar uitstapjes gemaakt tijdens de test. Het is niet zeker wat er nu gaat gebeuren. Wat in het persbericht staat, is ook de realiteit, zoals altijd. Deze keer is het echt zo!"

Overigens gaan de geruchten ook over een terugkeer van de Duitser in de Formule 1. Zo is zijn naam al in verband gebracht met het stoeltje dat Lewis Hamilton achterlaat bij Mercedes. "Hij praat ook met verschillende mensen. We lezen het ook in de pers”, vervolgt de LMDh-directeur van Porsche LMDh. "Er is nog helemaal niet besloten wat hij doet, wanneer hij rijdt, of hij in de toekomst voor ons rijdt. Dat is iets wat in de komende dagen of zelfs weken naar buiten zal komen. Er is nog niet eens een datum vastgesteld waarop er een beslissing is over wat en hoe en waar hij wil rijden."

Op dit moment is alleen Mathieu Jaminet bevestigt als derde coureur voor de Porsche met het startnummer 4. Er is nog tijd voor de derde Porsche. De uiterste indieningsdatum bij de ACO is 19 mei.

"We kijken altijd naar de beste oplossing, de best mogelijke oplossing voor het bedrijf, voor het team en we hebben veel rijders", zegt Kuratle over de inzet van de coureurs in de derde auto. "Maar we hebben het geluk dat we de beste hebben. Ik denk persoonlijk dat we de tien beste coureurs in de sportwagenwereld hebben. Dat is meer dan genoeg om drie auto's in Le Mans te hebben."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS