Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Sebastian Vettel: Toto Wolff sluit voormalig F1-kampioen niet uit voor Lewis Hamiltons stoeltje
F1 nieuws

Sebastian Vettel: Toto Wolff sluit voormalig F1-kampioen niet uit voor Lewis Hamiltons stoeltje

21
toto wolff
Foto: Pole Position

De overweging van Vettel’s terugkeer

Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, geeft toe dat Sebastian Vettel iemand is die je nooit kunt uitsluiten bij het overwegen van een vervanger voor Lewis Hamilton. Hoewel het volgens hem “te vroeg” is om nu al een opvolger te kiezen, voorspelt hij dat rivaliserende teams klaar staan om bewegingen te maken in wat een onvoorspelbare rijdersmarkt voor 2025 lijkt te worden. Vettel, die eind 2022 na 16 seizoenen en vier wereldtitels uit de Formule 1 stapte, had al losjes gesuggereerd dat hij mogelijk terug zou keren naar een vorm van racen voordat hij deze week in interviews aangaf serieus na te denken over een comeback op het hoogste niveau. Hij benadrukte ook dat hij nauw contact houdt met Wolff en andere teambazen.

Hamiltons steun en Vettels mogelijke toekomst

Lewis Hamilton heeft zijn steun uitgesproken voor Sebastian Vettel en waarschuwt Mercedes voor ‘zelfzuchtige’ coureurs. Vettel heeft onlangs weer achter het stuur gezeten tijdens een test van Porsche’s Le Mans hypercar, vooruitlopend op een mogelijke toekomstige deelname aan de prestigieuze 24-uursrace. Wolff deelt dat hij een langdurige vriendschap met Vettel heeft en dat ze over alles praten. “Sebastian flirt met het idee om terug te gaan racen, of het nu met Porsche in Le Mans is, wat een geweldig programma is, of dat het terugkeren naar de Formule 1 is – en ik probeer een sparringpartner te zijn en hem te vertellen wat ik denk,” aldus Wolff.

De dynamiek van de F1-rijdersmarkt

Met de schokkende overstap van Hamilton naar Ferrari, die de rijdersmarkt voor het volgende seizoen, die toch al in beweging was omdat de helft van de grid van 2024 uit contract loopt, volledig open heeft gegooid, verwacht Wolff dat enkele van de volgende grote bewegingen binnenkort zullen plaatsvinden – al is dat nog niet bij Mercedes. “Ik weet dat de rijdersmarkt zeer dynamisch is, sommige van de echt goede jongens staan op het punt om voor sommige van de andere teams te tekenen, en we willen deze discussies blijven voeren en de opties openhouden,” zegt hij. Maar op dit moment is het veel te vroeg voor ons om ons te verbinden aan een coureur, of die nu heel jong of heel ervaren is – ik wil niet zeggen oud! De komende maanden zullen ons meer aanwijzingen geven.”

De toekomst van Mercedes en de keuze voor een coureur

Wolff heeft onlangs aan Fox Sports Australia verteld dat Max Verstappen, wiens toekomst bij Red Bull ter discussie staat door de recente tumultueuze gebeurtenissen bij het wereldkampioenschap winnende team, zijn nummer één doelwit is om Hamilton te vervangen. Carlos Sainz, die bij Ferrari wordt vervangen door Hamilton, en Williams’ Alex Albon zijn ook kanshebbers, net als Mercedes’ eigen junior coureur Andrea Kimi Antonelli, de hoog aangeschreven 17-jarige Italiaan die momenteel zijn eerste seizoen in de Formule 2 rijdt. Gevraagd of hij kon bevestigen dat hun opties om Hamilton te vervangen tot niet meer dan drie coureurs waren beperkt, antwoordde Wolff: “Ja.”

Gerelateerd nieuws

Max Verstappen waarschuwt voor meer sprintweekenden in de Formule 1

De evolutie van het sprintweekend Als China het eerste van zes Formule...

Adrian Newey verlaat Red Bull na bijna twee decennia van succes in de Formule 1

Adrian Newey: het brein achter Red Bulls succes Adrian Newey, de legendarische...

Horner onthult het ‘bovenmenselijke’ geheim van Verstappen

Seizoensstart van Red Bull in 2024 Red Bull heeft zijn dominante start...

Formule 1-coureur in gevaar zijn baan te verliezen door Mercedes-baas Toto Wolff

Toto Wolff’s plannen voor Mercedes Toto Wolff blijft druk bezig met het...

Frustratie bij Aston Martin door inconsistente strafbeslissingen in Formule 1

Kracks kijk op de recente straffen in de Formule 1 Tijdens de...

Voorstel voor aanpassing van het puntensysteem in Formule 1 voor 2025 besproken tijdens commissievergadering

Nieuwe discussies over uitbreiding van puntenposities Een voorstel om de puntenverdeling binnen...

Lewis Hamilton kan uiteindelijk lachen ten koste van Max Verstappen terwijl Red Bull zorgen uit

Recente ontwikkelingen in de Formule 1 De spanning in de Formule 1...

Viaplay abonnementen worden in grote getalen opgezegd: 20% abonnees zegt “nee”

Een aanzienlijke daling in het abonneebestand van Viaplay Viaplay, de Zweedse streamingdienst...