Senna topkandidaat voor Campos

De legendarische naam Senna zou volgend jaar wel eens terug kunnen keren in de Formule 1. Het nieuw op te richten Campos team heeft Ayrton’s neef, Bruno, bovenaan de kandidatenlijst staan.

Adrian Campos, directeur van het team dat volgend jaar deel zal uitmaken van het F1-circus, vertelde het Spaanse radiostation SER dat hij de jonge Braziliaan graag een stoeltje zou geven.

Senna, 25, is sinds 2006 actief in de hogere klasses van de autosport. Na een jaar in de British F3 verhuisde de Zuid-Amerikaan naar de GP2, waar hij vorig jaar de tweede plaats in het eindklassement innam.

De coureur heeft al enige ervaring met Formule 1 bolides. In november 2008 testte hij een auto voor Honda maar toen dat team ophield te bestaan, leken de kansen voor Senna ook verkeken. De Braziliaan is echter gedecideerd en richt zich dit jaar volledig op een eventueel debuut in de F1.

In het interview noemde Campos ook de Russische GP2 coureur Vitaly Petrov en de Spanjaard Antonio Garcia, een vriend van Fernando Alonso.

(JR)

Loading