Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 coureurs Sergio Perez en Christian Horner bespreken toekomst nu contract eind 2024 afloopt
F1 coureurs

Sergio Perez en Christian Horner bespreken toekomst nu contract eind 2024 afloopt

36
christian horner
Foto: Formula Action

De situatie rond het contract van Perez

Sergio Perez gelooft dat hij binnen een maand duidelijkheid zal hebben over zijn toekomst in de Formule 1, maar teambaas Christian Horner zegt dat Red Bull “geen haast” heeft om hun rijdersopstelling voor 2025 te finaliseren. Perez is een van de twaalf coureurs zonder contract voor volgend jaar, maar heeft een sterke start van het seizoen gehad met drie tweede plaatsen uit vier races, waarbij zijn laatste podiumplaats tijdens de Grand Prix van Japan op zondag kwam. De Mexicaan kwam het seizoen onder druk binnen om zijn stoeltje te behouden na een grotendeels teleurstellende tweede helft van 2023, waar hij vaak ver achter Red Bull-teamgenoot Max Verstappen eindigde.

De strijd om een zitje bij Red Bull

Ferrari’s Carlos Sainz en Aston Martin’s Fernando Alonso zijn onder de coureurs wiens contracten eind dit jaar aflopen en beiden zijn gelinkt aan Red Bull. Echter, Perez lijkt alles te doen wat hij kan om zijn zitje naast Verstappen, wiens huidige deal afloopt in 2028, te behouden. “Ik ben er heel relaxed onder. Het is mijn 14e seizoen in F1. Wat er hierna ook komt, ik ben echt tevreden met wat ik tot nu toe in de sport heb gedaan en ik geloof dat het een kwestie van tijd is,” vertelde Perez aan Sky Sports F1. “De rijdersmarkt is in beweging en de komende weken zal er zeker veel beweging zijn. Ik verwacht binnen een maand echt te weten wat ik volgend jaar ga doen.”

Horner: Nog een paar races voordat we aan 2025 denken

Perez kwalificeerde zich slechts 0,066 seconden achter polesitter Verstappen voordat hij in de race mooi naar voren kwam op een tweestopstrategie waarbij hij verschillende auto’s moest inhalen. Zijn twee inhaalacties op de Mercedessen van Lewis Hamilton en George Russell bij de snelle linkerbocht van 130R waren de hoogtepunten op weg naar de tweede plaats. Daniel Ricciardo’s teleurstellende start van het seizoen bij RB, Red Bulls zusterteam, heeft zeker geholpen bij Perez’s kansen om zijn zitje te behouden, en Horner zegt dat zijn coureur moet “doorgaan met wat hij doet”.

Horner onthult verloren weddenschap aan Perez

Perez had zijn beste kwalificatie in bijna een jaar toen hij zondag als tweede startte, waarmee Red Bull hun eerste eerste startrijvergrendeling kreeg sinds de Grand Prix van Bahrein 2023. Horner onthulde dat hij een weddenschap met Perez had gesloten om op de eerste rij te komen, een weddenschap die de Mexicaan won door als tweede te kwalificeren. “Op de een of andere manier, nadat hij de weddenschap had gewonnen, vertelde hij me dat hij Bernie Ecclestone precies hetzelfde bedrag schuldig was, dus heeft hij de weddenschap doorgegeven aan Bernie, die de begunstigde was van Checo’s eerste rij. Dus de goede oude Bernie verdient nog steeds geld, terwijl hij hier niet eens is!”

Gerelateerd nieuws

David Coulthard: Max Verstappen’s F1-dominantie kan tot 2026 duren

Verstappens huidige vorm David Coulthard, voormalig Formule 1-coureur, heeft recentelijk zijn perspectieven...

Het geheim achter het sparen van banden bij Max Verstappen

Max Verstappen staat bekend om zijn vermogen om banden te sparen en...

Onmiddellijke ontslag geëist voor Lance Stroll na incident in Chinese GP

Na een controversieel incident tijdens de Grand Prix van China waarbij Lance...

Lando Norris gelooft in zijn eerste Formule 1-overwinning met McLaren in 2024

Norris’ toenemend vertrouwen en strategieën voor succes Lando Norris heeft na zijn...

Harde straffen in Formule 1: de gevolgen van een kettingreactie in China

Achtergrond van het incident Tijdens de Formule 1 Grand Prix in China...

Perez meer ontspannen, niet langer gericht op Verstappen in F1 2024

Aanpassing van Perez’ focus verbetert zijn prestaties Sergio Perez heeft een solide...

Alles over het vermogen van Carlos Sainz

Carlos Sainz Vázquez de Castro, beter bekend als Carlos Sainz Jr., is...

Alles over het vermogen van Charles Leclerc

Formule 1-coureur Charles Leclerc, bekend om zijn opvallende prestaties op de racebaan,...