Shakedown McLaren MP4-19 in Valencia

[photo1]McLaren heeft vandaag in Valencia voor het eerst gereden met haar nieuwste wapen in de strijd om de wereldtitel: de MP4-19. De MP4-19 is in grote lijnen hetzelfde als zijn voorganger, de MP4-18, die nooit officieel aan een Grand Prix heeft deelgenomen.

McLaren heeft de MP4-18 alleen aangepast aan de nieuwe regelementen voor 2004, met als belangrijkste punt de motoren restrictie, die de teams verplicht slechts één motor per weekend per auto in te zetten.

Volgens Mercedes is de nieuwe motor, de Mercedes-Benz FO 110Q, een compleet nieuw design, om betrouwbaarheid te garanderen. Al op 31 juli 2003 stond de motor voor het eerst op de testbank. Doordat de motor kleiner is dan zijn voorganger heeft hij een lager zwaartepunt, wat de wegligging van de MP4-19 verbetert ten opzichte van de MP4-18.

De nieuwe regelementen hebben ook geleid tot een nieuwe achtervleugel, die uit maximaal twee horizontale elementen mag bestaan, en vergroting van de engine cover. Andere belangrijke veranderingen zijn verplaatsing van de radiatoruitgang, en verplaatsing van de uitlaten naar boven.