Silly season ontvouwt zich

Langzaam wordt duidelijk welke coureurs volgend jaar voor welke teams zullen uitkomen. Vorige week werden Nico Rosberg en Christijan Albers bij Midland bevestigd, dit betekend dat er nog vier stoeltje vrij zijn als Aguri Suzuki daadwerkelijk met zijn nieuwe team van start gaat.

Het beste stoeltje dat nog vrij is het tweede BMW stoeltje naast Nick Heidfeld. Jacques Villeneuve rijdt volgend jaar waarschijnlijk in deze tweede BMW bolide. BMW kiest liever voor iemand anders maar Villeneuve heeft nog een contract dat pas eind 2006 afloopt, het contract afkopen zou BMW miljoenen kosten.
“Ik heb met Sauber een tweejarig contract ondertekent”, zo legt Villeneuve de situatie op zijn website uit. “Sindsdien is er niets veranderd. Sauber is overgekocht door BMW maar dit veranderd niets aan het contract, ik rijdt volgend jaar gewoon voor BMW.”

Het tweede stoeltje naast Christijan Albers is nog helemaal vrij. Voor dit stoeltje worden een groot aantal namen genoemd waaronder Narain Karthikeyan, Tiago Monteiro, en Takuma Sato. Voor het stoeltje zal moeten worden betaald, aangezien Midland met derde coureur Nicky Pastorelli en Christijan Albers deze winter al volop kan testen heeft het geen haast met het aanstellen van een tweede coureur.

Het nieuwe team van Aguri Suzuki, Super Aguri, genaamd zal als het aan start komt vrijwel zeker voor de Japanner Takuma Sato kiezen. Anthony Davidson wordt als teamgenoot van Sato genoemd.

Met nog vier vrije stoeltje ziet de lijst met bevestigde coureurs voor 2006 er nu zo uit:

Renault
Fernando Alonso
Giancarlo Fisichella

McLaren
Kimi Raikkonen
Juan Pablo Montoya

Ferrari
Michael Schumacher
Felipe Massa

Toyota
Ralf Schumacher
Jarno Trulli

Williams
Mark Webber
Nico Rosberg

Honda
Jenson Button
Rubens Barrichello

Red Bull Racing
David Coulthard
Cristian Klien of Tonio Liuzzi

BMW
Nick Heidfeld
nog niet bevestigd

Midland
Christijan Albers
nog niet bevestigd

Squadra Toro Rosso
Cristian Klien of Tonio Liuzzi
Scott Speed of Neel Jani

Super Aguri
nog niet bevestigd
nog niet bevestigd

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading