Silly season update

[photo1]Het is komkommertijd in de Formule 1, de grote transfers lijken nog even op zich te laten wachten en tot eind augustus mag er niet worden getest. Komkommertijd betekent veel rumoer over waar de coureurs volgend jaar rijden. Wij brengen je even helemaal bij met de recentste geruchten.

Het is nog niet officieel bekend gemaakt maar het is zo goed als zeker dat Jarno Trulli bij Toyota zal blijven. De Italiaan presteerde vorig seizoen erg sterk maar stelt dit jaar tot op heden teleur. Volgens Trulli heeft zijn manager al een mondeling akkoord met Toyota en moeten alleen nog overeenstemming worden bereikt over de kleine details van het contract. Mocht Trulli daadwerkelijk bijtekenen dan komt Toyota volgend jaar met dezelfde coureurs aan de start, Ralf Schumacher heeft namelijk nog een doorlopend contract.

Nico Rosberg wil ook blijven waar hij zich nu bevindt, bij het tegenvallende team van Williams. Even waren er de geruchten dat de Duitser in de belangstelling stond van McLaren maar ondanks dat wil de debutant zijn contract bij Williams verlengen.
“Ik ben op dit moment erg tevreden bij Williams”, aldus Nico Rosberg. “We zijn hard bezig met het verbeteren van de auto en daar moet ik me op concentreren. Ik zie geen enkele reden om te verkassen, ik moet nog veel leren voordat ik kan daadwerkelijk kan winnen. Er zijn veel geruchten, ook over McLaren. Voorlopig wil ik bij Williams blijven maar de geruchten omtrent McLaren zijn natuurlijjk ook wel cool. McLaren heeft vaak een winnende auto en dat is toch mijn uiteindelijke doel.”

Rubens Barrichello die komend seizoen al bij Honda onder contract staat denkt aan zijn pensioen. De Braziliaan die na Michael Schumacher de meest ervaren Formule 1 piloot is liet tegenover Duitse media weten binnen nu en twee jaar te willen stoppen. Volgend jaar komt de Braziliaan samen met Button bij Honda uit, daarmee is Honda voorlopig het enige team dat zijn coureurs voor volgend seizoen al onder contract heeft.

[photo2]Bij Midland gonst het ook van de geruchten, Christijan Albers lijkt dankzij sponsoren bij het team te kunnen blijven. Daarnaast is Michiel Mol, een van de investeerder in de carrière van de Nederlander nog altijd in gesprek om het team van Midland over te kunnen nemen. Daarnaast waren er enkele weken geleden enkele berichten dat Albers in de belangstelling van BMW zou staan. Het is niet ondenkbaar dat de Larenaar op een shortlist staat van BMW maar de kans op een racestoel bij het Duitse team lijkt minimaal te zijn. Nick Heidfeld rijdt volgend jaar sowieso voor BMW en als zijn teamgenoot Jacques Villeneuve niet zal blijven dan zal deze worden vervangen door de Pool Robert Kubica. Kubica blinkt momenteel als derde coureur van BMW uit.

Tiago Monteiro lijkt minder zeker van stoeltje, de Portugees moet vrezen voor de Duitsers Suttil en Winkelhock. Beide Duitsers zijn al aan Midland verbonden en staan hoog aangeschreven bij Midland teambaas Collin Kolles, met wat sponsorgeld lijken de kansen van Suttil en Winkelhock op een racestoel groot te zijn.

Bij het kleinste Formule 1 team, Super Aguri, lijken de kaarten voor volgend seizoen ook al geschud te zijn. Takuma Sato zal het team trouwen blijven, daarnaast zal Honda Anthony Davidson bij het team willen stallen. Davidson test al jarenlang voor Honda en wil graag racen, Honda heeft al aangegeven hem deze kans te willen geven. De enige die nog roet in het eten zou kunnen gooien is de Japanner Yamamoto die in Duitsland zijn Formule 1 debuut zal maken.

Teams/ coureurs die al bevestigd zijn:

Renault
Giancarlo Fisichella

McLaren
Fernando Alonso

Ferrari

BMW
Nick Heidfeld

Honda F1
Jenson Button
Rubens Barrichello

Toyota
Ralf Schumacher

Williams

Red-Bull

Squadra Torro Rosso

Midland F1

Super Aguri F1
Takuma Sato

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading