Situatie Massa hoopgevend

Op een persconferentie in het AEK-ziekenhuis in Budapest hebben de doctoren van Felipe Massa laten weten dat zijn situatie hoopgevend is. Wel werd bevestigt dat de 28-jarige Braziliaan wel degelijk in levensgevaar is geweest.

Massa wordt nu regelmatig wakker gemaakt en kan zijn armen en benen bewegen, dit duidt erop dat er geen hersenschade is ontstaan.

Het levensgevaar is geweken maar het grootste gevaar is nu zijn oog, het is nog niet duidelijk of Massa voldoende zicht terug krijgt om in de toekomst weer te kunnen racen.

De doctor van Massa verklaarde op een persconferentie het volgende:
“De schedel van Massa was gebroken, hierdoor kwamen de hersenen bloot te leggen en ontstond een zwelling. Dit is altijd een levensbedreigende situatie. Massa is binnen 40 minuten geopereerd waardoor het levensgevaar is geweken.”

“Massa wordt nog wel in kunstmatige coma gehouden en wordt regelmatig wakker gemaakt. Massa reageert op onze aanwijzingen en kan zijn benen en armen bewegen. Dat is hoopgevend. Massa ligt nog in coma waardoor het heel moeilijk is om te zeggen of hij volledig zal herstellen. Ik hoop dat hij in de toekomst weer kan racen.”

De grote baas van Ferrari, Luca di Montezemolo, heeft Massa vanmorgen bezocht. Formule 1 – teambaas Stefano Domenicali was er vanmorgen ook, vanmiddag vliegt hij terug naar Maranello om morgenvroeg weer naar Budapest terug te keren.

Ferrari heeft in een persbericht laten weten zich ernstige zorgen te maken over de situatie van haar coureur. Over een vervanger wil de Scuderia nog geen mededelingen doen, het team laat weten met de gedachte volledig bij Massa te zijn.