Formule 1

Sky Sport F1: "Het zou een absolute aanfluiting zijn als Carlos Sainz volgend jaar niet in een topteam zou zitten"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 april 2024 05:02

Damon Hill verklaart dat Red Bull 'gerund wordt door de familie Verstappen' en maakt zich zorgen dat Carlos Sainz volgend seizoen geen topteam krijgt en hij vindt dat een 'aanfluiting'.

Max Verstappen en Carlos Sainz


Sainz, die nog voor de eerste race van dit seizoen door Ferrari werd gedropt ten gunste van Lewis Hamilton, is de ster van het kampioenschap.

Met drie podiumplaatsen in drie races die hij gereden heeft is hij de enige coureur met een 100 procent podiumrecord, waarvan één met dank aan zijn overwinning in de Grand Prix-van Australië, waarbij de Spanjaard 16 dagen na een blindedarmoperatie op de hoogste trede van het podium stond.

Experts en racefans zijn verbijsterd over de positie waarin Sainz zich bevindt - acht maanden voor het nieuwe jaar zit hij nog steeds zonder racestoeltje voor 2025.

De Spanjaard heeft echter, althans volgens de geruchtenmolen in de F1, geen gebrek aan opties met Red Bull en Mercedes, samen met Audi, het huidige Sauber-team.

Maar terwijl Karun Chandhok zegt dat het een 'schande' zou zijn als de 29-jarige coureur in de onderste helft van de grid zou belanden, noemt Hill het een 'travestie'.

De wereldkampioen van 1996 vertelde aan Sky Sports F1: "Het zou een absolute aanfluiting zijn als Carlos Sainz volgend jaar niet in een topteam terecht zou komen. Hij verdient het om in een topteam te zitten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS