F1 Nieuws

Sky Sports-analist: 'Vertrek Newey kan Red Bull meer dan ooit verstoren'

Sky Sports-analist: 'Vertrek Newey kan Red Bull meer dan ooit verstoren'

3 mei - 14:33 Laatste update: 14:35
11

Het vertrek van Adrian Newey heeft een ware bom gedropt. Veel mensen vragen zich af hoe het nu verder moet met Red Bull Racing. Hoe belangrijk was de meesterontwerper voor het team? Ook Sky Sports-analisten Martin Brundle en Danica Patrick gaven hun mening over het vertrek van de Chief Technical Officer.

Het vertrek van Newey hing al even in de lucht, maar toen het daadwerkelijk zo ver was schrokken veel Red Bull-fans toch. De man die sinds 2006 onderdeel was van het Oostenrijkse team heeft namelijk bijgedragen aan de succesjaren. Zo bouwde hij de auto van Sebastian Vettel tussen 2010 en 2013 en wordt hij door veel mensen gezien als de grondlegger van de huidige, dominante auto.

Brundle is verrast door vertrek Newey

Brundle begint: “Ik denk dat Adrian nu al een aantal jaar af en toe ongelukkig is geweest bij Red Bull. We hebben dit eerder gezien, maar hij heeft nu uiteindelijk besloten om te vertrekken.” 

Hij vervolgt: “Maar ja, ik ben verrast door deze ontwikkeling. Ik denk dat Red Bull een grote kans heeft om dit jaar en volgend jaar het wereldkampioenschap te winnen. Er is dus iets wat ervoor heeft gezorgd dat hij weg wilde bij het team.

'Vertrek Newey kan Red Bull meer dan ooit verstoren'

Ook Patrick vertelt geschokt te zijn door de aankondiging van woensdagochtend: “Ik denk dat dit het team meer dan ooit zou kunnen verstoren. Ik bedoel, buiten Max is er geen enkele andere persoon meer gewild in de paddock. Dus het wordt echt interessant om te zien waar hij [Newey] terechtkomt en niet alleen dat, maar ook om te zien wie hij meeneemt of wat er gebeurt met andere teams. Want blijft Max waar hij is? Zal Max proberen zijn engineer mee te nemen. Er is hier sprake van een effect, waarvan we nog moeten zien hoe dat zich in de loop van het seizoen zal ontvouwen.

Brundle maakt zich minder zorgen over de toekomst van Red Bull: “Nu is het de vraag of er een beweging komt waarbij andere mensen binnen het team weg zullen gaan. Ik ben er niet zo zeker van dat dat zal gebeuren. Ik denk dat er heel wat andere technische mensen zullen zijn die denken; ‘dit is onze kans om te bewijzen dat we dit echt kunnen, het draait niet alleen om Adrian Newey’. Dus ik denk dat zolang ze Verstappen niet verliezen en het geen ineenstortend kaartenhuis wordt wat betreft ander belangrijk personeel, ze het wel zullen overleven.