Slecht weekend voor Toyota

[photo1]Het Panasonic Toyota team kende een moeilijk Grand-Prix weekend, beide bolides vielen door technische problemen uit.

Alan McNish moest al meteen na de start opgeven, Mika Salo viel in ronde 26 uit met versnellingsbakproblemen.

“Mijn traction-control ging al vroeg in de race kapot, na de pitstop verloor ik ook nog mijn 4e versnellings” aldus een teleurgestelde Mika Salo. “Het is mijn eerste uitvalbeurt dit jaar, het is een heel erg moeilijk weekend geweest. De bolide was het gehele weekend moeilijk te besturen. De Michelin banden waren goed, maar onze bolide heeft er niet het maximale uitgehaald. We vertrekken nu naar Mugello waar we een heleboel te doen hebben”.

“Meteen na de start verloor de bolide al zijn kracht en kwam ik niet meer vooruit.” aldus McNish. “Ik zette mijn bolide meteen aan de kant, gelukkig kon iedereen me ontwijken. Dit is de eerste keer dat we een technisch probleem hebben, de betrouwbaarheid was tot nu toe zeer goed.”

[photo2]Toyota blijft nu in Italië, Mika Salo en Alan McNish zullen op 16 en 17 april op het circuit van Mugello testen. Ryan Briscoe en Stéphane Sarrazin testen dan op 18 april.

Loading