Solide kwalificatie Minardi

[photo1]Na de regen van vrijdag kwam er vandaag zon door tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Brazilië. European Minardi Cosworth coureurs Jos Verstappen en Justin Wilson maakten goed gebruik van de verbeterde omstandigheden. Beide mannen vergeleken banden en reden met diverse aërodynamische afstellingen. Het harde werk kan dan misschien wel niet worden af gelezen uit de kwalificatie posities, het team blijft echter wel optimistisch voor de race van morgen.

“Het was geen perfecte ronde” aldus Jos Verstappen. “De eerste sector was niet slecht, maar in de tweede sector ging het een stuk moeilijker. Maar aan het eind van de dag sta ik, waar ik aan het begin van de dag dacht te staan. De Bridgestone banden houden het goed, en we hebben een goede strategie, ik kijk dus uit naar de race.”

Justin Wilson
“Ik ben redelijk tevreden met de kwalificatie. We kenden geen problemen en ik reed een vrijwel probleemloze ronde. De tijd is goed als je kijkt naar de hoeveelheid benzine die we bij hebben. Het was een goede dag, ik kijk uit naar morgen.”

[photo2]Paul Stoddart – teambaas
Ik had gehoopt dat we wat verder naar voren zouden staan, maar ondanks dat blijf ik positief, onze race strategie is erg goed. De bolides reden vandaag perfect, ik denk dat we klaar zijn voor de race.”