“Sommige teams zonder KERS in 2009”

[photo1]Waarschijnljk zullen enkele Formule 1 – teams dit jaar nog geen gebruik gaan maken van KERS. Voorlopig hebben alleen BMW Sauber en McLaren bevestigt dat ze in Australië met een KERS-systeem aan de start staan.

Ferrari werkt momenteel met Magnetti Marelli aan haar KERS-systeem, de Scuderia kent serieuze problemen met de techniek. Eind februari gaat Ferrari beslissen of het haar huidige project gaat voort zetten of opnieuw gaat starten met een ander systeem.

Naast Ferrari werken ook Renault en Toyota met Magnetti Marelli aan hun eigen systeem. Ook Toyota kent problemen met de techniek, de Japanners zullen het systeem in Australië waarschijnlijk nog niet gereed hebben. Een introductie na Australië wordt moeilijk omdat er tijdens het seizoen niet meer getest mag worden.

In tegenstelling tot de andere Magenetti Marelli partners heeft Renault zelfs nog niet getest met KERS. Renault werkt samen met Red Bull aan het systeem, ook hier verloopt het proces alles behalve vlekkeloos. Eind vorig jaar vatte het KERS-systeem op de testbank van de Red Bull fabriek in Engeland zelfs vlam.

Van de privé-teams is alleen Williams bezig met het ontwikkelen van een eigen KERS-systeem. Williams werkt al enige tijd aan een uniek systeem dat gebruik maakt van een vliegwiel. Maar evenals de andere teams, met allen een ander techniek zonder vliegwiel, is Williams tegen problemen aan gelopen.

Force India F1 gaat gebruik maken van het systeem van McLaren terwijl Red Bull en Toro Rosso voor het systeem van hun partners Renault en Ferrari zullen kiezen.

De FOTA (alle Formule 1 – teams) heeft verschillende malen geprobeerd KERS uit te stellen to 2010, vooralsnog zonder succes.

PG