“Spa moet blijven betalen” – Bernie Ecclestone

Bernie Ecclestone ziet niets in het idee om voor populaire Grand-Prix lagere tarieven te gaan hanteren. Ecclestone vraagt nu miljoenen van de circuits waardoor populaire Grand-Prix zoals Montreal, Hockenheim, Suzuka en Spa-Francorchamps het hoofd nauwelijks boven water kunnen houden.

Het circuit van Spa-Francorchamps heeft voor zondag 55.000 tickets verkocht maar door het miljoenentarief van Ecclestone wordt door het circuit een verlies van ongeveer 4 miljoen Euro verwacht.

“Ik hou van Belgie, en ik hou ervan om een traditioneel circuit zoals Spa-Francorchamps op de kalender te hebben”, aldus Bernie Ecclestone. “Maar als je een Mercedes wilt rijden zul je ook het geld moeten hebben om het te kunnen betalen. Formule 1 is populair, ik heb op zijn minst 5 andere landen die willen betalen om de plek van Spa-Francorchamps over te nemen.”

Spa-Francorchamps heeft een contract met Ecclestone dat tot 2012 loopt. Vraag is alleen of de Belgische overheid wil blijven opdraaien voor de als maar oplopende miljoenen verliezen.
“We kijken er nu naar om Spa-Francorchamps en de Nurburgring vanaf 2012 met elkaar te laten rouleren”, zo vertelt Ecclestone. “Beide circuits liggen binnen 50 kilometer van elkaar, het zou een mogelijkheid zijn. Maar op dit moment hebben we nog niets besloten.”

Loading