Spanje is het huidige Mekka voor de Formule 1

[photo1]Er is geen ander land in de wereld waarin de Formule 1 zo´n grote rol speelt dan in Spanje, dit is gebleken uit onderzoek van SPORT+MARKT. De Spaanse respondenten tussen de 16 en 69 jaar noemden de Formule 1 als nummer 1 sportevenement. Voorheen werden het WK Voetbal en de Olympische Spelen genoemd. Deze nummer 1 positie geeft duidelijk aan hoe groot de populariteit van de Formule 1 in Spanje is.

Traditioneel is Spanje altijd één van de Europese landen geweest waar de motorsport een prominente rol heeft gespeeld. Uit onderzoek in 2003 is geblekken dat de MotoGP duidelijk de favoriete motorsport op televisie was. In de ranglijst toendertijd stond de Formule 1 slechts op nummer 8 en was 41% van de respondenten geinteresseerd in de Formule 1.

Sindsdien is de populariteit van de Formule 1 evenwichtig gestegen naar een percentage van 51% geintereseerden. “ Onze onderzoeken tonen aan dat de impact van de Formule 1 in Spanje een grote verandering hebben doorgemaakt” aldus Mario Oliveto, Managing Director Spanje en Latijns Amerika.

F1News.nl

Loading