Spionage bij Ferrari?

[photo1]Ferrari is een intern onderzoek gestart nadat geheime informatie van het team aan andere Formule 1 teams ter verkoop is aangeboden. Enkele jonge engineers van het Italiaanse team hebben tekeningen van de Ferrari F2002 bij anders teams voor 660.000 Amerikaanse Dollars aangeboden.

Volgens een Britse krant heeft tenminste één team voor de documenten betaald, Ferrari kan dit echter niet bevestigen.
“Ik ken de verhalen” aldus technisch-directeur Ross Brawn. “We kunnen er zelf momenteel niets over zeggen, we weten niet hoe het precies zit. We gaan de zaak grondig onderzoeken.”

De tekeningen van de Ferrari F2002 waren op cd-rom’s gebrand, op deze cd stond zeer belangrijke en geheime informatie over de aërodynamica en het ontwerp van de F2002. Volgens geruchten zou Toyota het team zijn dat betaald heeft voor de informatie. Diverse andere teams, waaronder Jaguar, hebben het aanbod geweigerd omdat het illegaal zou zijn.

“We hebben helemaal niets aangeboden gekregen” aldus Ove Andersson, teambaas van Toyota. “We zouden zulke aanbiedingen altijd weigeren, het is immers illegaal.”

De Ferrari F2002 is een van de succesvolste bolides uit de historie van de Formule 1, vorig jaar won de F2002 14 van de 16 Grand-Prix.

Loading