Spionage schandaal duurt voort

Het zogenaamde spionageschandaal gaat maar door en door. Mclaren moet zichzelf inmiddels verantwoorden voor de FIA. Maar het team blijft nadrukkelijk vasthouden aan haar standpunt dat er niks van andere teams op hun wagen zit of zal komen. Wel gaat Mclaren voledig meewerken aan het onderzoek.

Ondetussen riskeert ex-Ferrari medewerker Nigel Stephney een gevangenisstraf van 4 jaar als hij schuldig wordt bevonden aan spionage en sabotage. Volgens Ferrari heeft Stephney 780 pagina’s aan vertrouwelijke informatie naar Mike Coughlan van Mclaren gestuurd. Dat kwam aan het licht naardat een winkelbediende Ferrari tipte over de vrouw van Coughlan die de documenten stond te kopieren in een winkel.

Echter blijft Stephney vasthouden aan zijn uitspraak dat hij niks met de hele zaak te maken heeft en dat hij door Ferrari in een kwaad daglicht wordt gesteld. Zelfs beweert hij dat hij achtervolgd wordt en dat hij buiten Italië ondergedoken zit. “De waarheid zal boven komen en andere mensen zullen nog onderzoeken krijgen” aldus Sonia Bartolini (de advocaat van Nigel Stephney)

Edwin Scholten
F1News.nl

Loading