Sport kijken waar en wanneer je wilt

Ben jij een echte sportfanaat? Dan vind je het waarschijnlijk ook heel vervelend dat je lang niet altijd overal sport kunt kijken. De programma’s zijn afgeschermd vanwege locatiebeperkingen, je moet betalen om naar bepaalde zenders te kijken óf je hebt simpelweg geen tijd om de sporten live te kijken. Gelukkig hebben we hier een aantal tips en tricks die je kunt gebruiken om te allen tijde jouw favoriete sportwedstrijden te zien!

Deel je abonnement

Het afsluiten van een abonnement via de televisie is natuurlijk al duur genoeg. Daarom kan het heel voordelig zijn om dit abonnement met andere te delen, zoals met andere familieleden. Hierdoor kun je de kosten van het abonnement over verschillende personen delen. Dit kan bijvoorbeeld met populaire abonnement als Netflix en Spotify, maar ook met Ziggo, Sporza en Eurosport. Op die manier kun je altijd de sporten kijken die je wilt, zonder dat je daar de hoofdprijs voor hoeft te betalen.

Gebruik een VPN

Ook een VPN kan van groot belang zijn bij het kijken van verschillende sporten. In sommige gevallen zitten er namelijk locatie specifieke restricties aan het bekijken van programma’s. Bevind jij je in het buitenland, dan heb je bijvoorbeeld al niet de mogelijkheid om te kijken naar programma’s via Ziggo of KPN. Met deze tool is dit gelukkig verleden tijd.

Maak je namelijk gebruik van een dergelijke tool of applicatie, dan wordt jouw locatie verbonden. Tijdens het gebruik van een VPN kun je namelijk kiezen voor een server waarmee je graag verbinding wilt maken. Heb je eenmaal verbinding gemaakt met deze server, dan neemt jouw device het IP-adres van deze server aan, waardoor het lijkt alsof jij je op de locatie van de server bevindt. Maak je dus verbinding met een server in Nederland, dan lijkt het gewoon alsof je in Nederland bent, waardoor je alle programma’s kunt kijken die je maar wilt. Bij VPN Nederland kun je eenvoudig kijken wat een dergelijke applicatie voor jou kan betekenen.

Onlineaccounts

Een groot aantal aanbieders kiezen ervoor om via online accounts de programma’s aan te bieden. Het is dan ook een eenvoudige manier om online veel sport te kijken. Daarbij kunnen we eigenlijk onderscheidt maken tussen twee verschillende accounts. Allereerst de gratis accounts waarbij er veel advertenties tijdens de programma’s of tussen de programma’s door verschijnen. Hiervoor hoef je niet te betalen.

Betaal je hier wel voor, dan verdwijnen deze advertenties. Dit is dan ook direct de tweede mogelijkheid die wordt aangeboden door de online aanbieders. Voor een kleine bijdrage kun je dan naar een groot aantal verschillende sporten kijken. Eurosport is een van de aanbieders die een dergelijk model hanteert.

Kijk bij de aanbieder zelf

Ook een aantal aanbieders van de sport zelf maken gebruik van een dergelijke constructie. Een van deze aanbieders is bijvoorbeeld Formule 1. Zij maken gebruik van eenzelfde model als hierboven beschreven. Voor een klein bedrag kun je de sport volledig volgen. Naast dat je alleen de race zelf kunt volgen, heb je natuurlijk ook de beschikking over alle statistieken die hierbij komen kijken.

Ben je dus op zoek naar alle sporten die je zou willen zien, dan kunnen we dit helaas niet afdekken met maar één enkel programma. Hier heb je een aantal verschillende programma’s voor nodig. Weet je zelf nou nog een aantal andere applicaties die je zelf gebruikt? Laat het ons dan weten in de reacties! 

Loading