Spyker en Albers uit elkaar

[photo1]Het Spyker F1 Team heeft Christijan Albers per direct op non-actief gezet. De beslissing is genomen omdat Albers zijn commerciële verplichtingen met het betrekking tot het contract met Spyker niet langer kon nakomen.

“Het is een hele moeilijke beslissing geweest”, aldus teambaas Collin Kolles. “Christijan begon de auto onder de knie te krijgen maar het ontwikkelingsprogramma van de auto zou ver vertraagd worden als Albers sponsoren niet met geld over de brug zou komen, daarom hadden we geen andere optie.”

De directeur van het Spyker F1 Team, Michiel Mol, praat ook over een moeilijke beslissing:
“De moeilijkste beslissing die ik heb moeten maken sinds ik bij Spyker F1 ben aangetreden. Door het ontbinden van Christijan Albers contract en het aantrekken van een nieuwe coureur kunnen we onze financiële en technische doelstellingen voor de lange termijn waar maken. We verwachten niet dat dit enig resultaat op de financiën van Spyker gaat hebben aan het einde van het jaar. Ik wil benadrukken dat deze beslissing niets te maken heeft met de prestaties van Albers, we hebben nog steeds vertrouwen in zijn bijdrage. Maar de lange termijn is het meest belangrijke. Ik wil Christijan graag bedanken en wens hem veel succes voor de toekomst.”

Albers reageerde ontzet op het ontslag. De Nederlander is van mening van dat Spyker hem niet zomaar kan ontslaan en gaat juridische stappen ondernemen.

Wie de vervanger van Albers wordt is nog niet bekend. De Indiër Narain Karthikeyan lijkt de beste papieren te hebben. De Indiër die bij Williams F1 test heeft de beschikking over enkele miljoenen Euro’s aan sponsorgeld. Daarnaast kennen de meeste mensen van Spyker F1 hem nog, hij reed voor het aantrekken van Albers voor Midland F1.

Albers zou deze week testen voor Spyker op Spa-Francorchamps. Deze test gaat niet door, waarschijnlijk zal de vervanger van Albers morgen of overmorgen al op het Belgische circuit testen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading