Spyker en Rodriguez

Het Spyker F1 team heeft bevestigt dat het interesse heeft in GP2 coureur Roldan Rodriguez. Volgens geruchten heeft de 22-jarige Spanjaard 15 miljoen Dollar over om volgend jaar voor het Nederlandse Formule 1 team te rijden.

“Ik heb ook over de geruchten gelezen”, aldus Spyker teambaas Collin Kolles. “Na zijn podium in de GP2 race in Hongarije hebben met elkaar gesproken, we kijken nu naar de mogelijkheid om hem te laten testen.”

De manager van Rodriguez is Adrian Campos. Campos reed in het verleden Formule 1 en heeft nu een eigen GP2-team. De Spanjaard bood vorig jaar mee naar een startbewijs voor de Formule 1, dit ging toen naar Prodrive.

Nu zou Campos zich graag willen inkopen bij een bestaande Formule 1 renstal om toch een vinger in de pap te krijgen van de Formule 1. De Spanjaard werd al met Super Aguri in verband gebracht maar zou als Rodriguez voor Spyker zou kunnen rijden ook interesse hebben in aandelen Spyker F1. Voor het geplaagde Spyker zou dit interessant zijn omdat dit voor een extra financiële injectie zou kunnen zorgen.

Kolles ontkende wel dat Albers terug zal keren bij Spyker. Deze geruchten ontstonden nadat Albers tijdens Bavaria City Racing een demonstratie gaf in de Spyker.
“De demonstratie moet niet gezien worden als aanwijzing van een mogelijke verandering binnen het team. We maken dit seizoen af met Adrian Sutil en Sakon Yamamoto.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading