Spyker Ferrari?

[photo1]Een delegatie van het Nederlandse Formule 1-team Spyker tracht vandaag tijdens een bezoek aan de fabriek van Ferrari in Maranello een overeenkomst voor de levering van motoren dicht te timmeren. Spyker is er op gebrand volgend seizoen met Ferrari-motoren te rijden, ter vervanging van de huidige motor van Toyota.

De gesprekken bevinden zich een afrondend stadium, bevestigt Victor Muller, bestuursvoorzitter van de fabrikant van exclusieve sportauto’s in Zeewolde. ,,Maar daar mogen nog geen conclusies aan worden verbonden. Met Cosworth voeren we soortgelijke onderhandelingen.’’

Dat Cosworth nog in beeld is, is vooral te danken aan de onvermoeibare pogingen van directielid Bernard Ferguson, die de afgelopen weken de deur heeft platgelopen bij het nieuwe team. Cosworth, dat een schat aan ervaring heeft als bouwer van motoren, verliest het team van Williams als klant en lijkt alleen nog te kunnen leveren aan het B-team van Red Bull (Scuderia Toro Rosso). Wanneer ook Spyker afhaakt, zou dat Cosworth berhoorlijk veel prestige kosten.

Desondanks lijkt Muller te slagen in zijn missie om met Ferrari een aansprekende motor te koppelen aan het nieuwe chassis voor 2007, dat op het ogenblik wordt getest in de windtunnel van Spyker in het Engelse Brackley.

Eerder sprak Muller, die de renstal samen met internetondernemer Michiel Mol kocht, al zijn voorkeur uit voor de motor uit Maranello. Ferrari bouwt in zijn ogen de beste en betrouwbaarste motor.

Indien Spyker het eens wordt met Ferrari, dan krijgt het team dankzij de invoering van nieuwe reglementen een identieke motor als die Ferrari in 2007 gaat gebruiken.

,,Het gaat in de besprekingen met Ferrari om meer dan 25 details en die zijn niet zo snel uitgewerkt,’’ verduidelijkt Muller. ,,We onderhandelen onder meer over de vraag wat er nu wel en niet bij de motor hoort, zoals de uitlaat, de olietank en andere onderdelen. Dat moet je goed vastleggen, want anders moet je essentiële onderdelen zelf gaan maken. En dat heeft uiteraard ook weer zijn invloed op de prijs.’’

Tevens moet worden besproken of technisch personeel van Ferrari ook deel gaat uit maken van het team van Spyker.

De aandeelhouders moeten morgen formeel instemmen met de aankoop van Midland F1 Racing door Spyker. De meerderheid van de aandeelhouders is echter al akkoord.

Bron: Algemeen Dagblad

Loading