Spyker neemt Midland F1 over

[photo1]Na maandenlange speculatie is het dan eindelijk officieel, Spyker koopt de Formule 1 renstal van Midland. Spyker betaald 106,6 miljoen Amerikaanse Dollars voor het team dat tot het einde van dit jaar de naam Spyker MF1 Racing zal dragen. Vanaf volgend jaar zal het team met een Nederlandse licentie rijden en Spyker F1 heten.

De internetondernemer Michiel Mol zal voor een groot deel van de financiën garant staan, Mol zal ook plaats nemen in de board of directors van Spyker. Daarnaast zal Spyker extra aandelen uitgeven om de overige financiën te verkrijgen.

Collin Kolles zal voorlopig aanblijven als teambaas. Voormalig ontwerper van Renault en Toyota Mike Gascoyne zal vanaf 1 november bij het team komen werken.

Dit weekend zal de naam Spyker al op de Formule 1 auto’s van het team zijn. Wie er volgend jaar voor het team zal gaan rijden en met welke motor het team in actie gaat komen is nog niet bekend. Het nieuwe team heeft alleen bevestigd dat een motoraankondiging spoedig zal volgen. Verwacht wordt dat Spyker met Ferrari motoren gaat rijden.

Vanmiddag zal het team in een persconferentie een nadere toelichting geven.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading