Spyker praat met Ferrari

[photo1]Spyker is nog altijd in onderhandeling met Midland F1 over een mogelijke overname. De website F1Racing.net wist al te melden dat er een deal is gesloten maar dat is niet het geval.

Beide partijen ontkennen met klem dat er een deal is gesloten. Een deal lijkt echter slechts een kwestie van tijd te zijn. Spyker topman Victor Muller is vandaag al naar Italië vertrokken om daar met Ferrari teambaas Jean Todt te gaan praten.

Todt en Mullen gaan praten over een mogelijke samenwerking. Een samenwerking lijkt logisch, het Arabische bedrijf Abu Dhabi’s Mubadala Development Company heeft 17% van de aandelen van Spyker in handen en 5% van Ferrari. Het Arabische bedrijf is daarnaast een van de belangrijkste investeerders in beide bedrijven. Zo investeerde het bedrijf voor Ferrari in een nieuw thema park en voor Spyker in de uitbreiding van de wereldwijde distributie.

Er zal allereerst gesproken worden over mogelijke levering van Ferrari motoren aan het toekomstige Spyker Formule 1 team. Daarnaast zullen er zeer waarschijnlijk ook verkennende gesprekken plaats vinden over een mogelijk nauwere samenwerking.

Voor Ferrari lijkt Spyker een interessant merk te zijn. De Italianen hebben alle technologie in huis en zouden met een nieuw exclusief merk hun verkopen kunnen vergroten. Op dit moment verkoopt Ferrari alle auto’s die het kan fabriceren, een tweede merk zou dus voor verdere groei kunnen zorgen. Daarnaast zullen de kosten voor Ferrari om een tweede Formule 1 te runnen zeer laag zijn omdat Spyker in 2008 alle onderdelen van Ferrari zou mogen gebruiken.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading