Spyker stapt naar rechter

[photo1]Volgens het Britse weekblad Autosport zal het Spyker Formule 1 team in Zwitserland naar de rechter stappen om de teams van Super Aguri F1 en Scuderia Toro Rosso voor het gerecht te krijgen.

“De Formule 1 is een kampioenschap voor rijders en voor constructeurs. Volgens het Concorde Verdrag is een constructeur iemand die zijn eigen wagen bouwt”, aldus Spyker F1 teambaas Collin Kolles.

Volgens Spyker F1 hebben Super Aguri F1 en Scuderia Toro Rosso hun auto echter niet zelf gebouwd. Super Aguri F1 maakt gebruik van een aangepaste Honda F1 bolide van vorig jaar, Scuderia Toro Rosso rijdt met een aangepast Red Bull RB3 chassis.

Scuderia Toro Rosso en Super Aguri F1 hebben de rechten op de ontwerpen ondergebracht in een onafhankelijke holding. Hiermee zijn de teams van mening dat ze wel met een eigen ontwerp rijden.

Beide teams zullen zich nu moeten gaan verdedigen voor het sporttribunaal in Lausanne. Volgens de concorde overeenkomst waar alle teams akkoord mee zijn gegaan is dit de enige rechtbank die uitspraak mag doen over geschillen in de concorde overeenkomst.

De kans op een schikking, waar eerder spraken van leek, lijkt zeer klein te zijn. Super Aguri F1 en Scuderia Toro Rosso gaan hier namelijk niet mee akkoord. Inmiddels hebben andere Formule 1 teams, waaronder Ferrari, laten doorschemeren het protest van Spyker F1 te steunen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading