SpykerF1 Cosworth

[photo1]Spyker F1 Cosworth, zo zal het team van Midland F1 volgend jaar zeer waarschijnlijk heten. Vandaag bevestigde Spyker directeur Victor Muller tegenover Formule1.nl dat hij met Michiel Mol en twee andere investeerders in onderhandeling is met Midland F1.

Muller bevestigde het nieuws maar liet ook weten dat de vork anders in de steel zit zoals in de pers naar voren komt.
“Spyker wil het team samen met Michiel Mol overnemen. Michiel Mol wordt partner bij Spyker en samen worden we eigenaar van het Nederlandse Formule 1-team”, aldus Muller.

Volgens Muller kijkt Spyker al langere tijd naar de Formule 1. De namen van de investeerders zijn niet bekend gemaakt maar het gaat hierbij waarschijnlijk om John de Mol en de bank ABM-Amro. John de Mol is investeerder in Spyker en is achter de schermen ook al enkele keren bij de loopbaan van Christijan Albers betrokken geweest.

Daarnaast worden de namen van Peter Jan Rubingh, Roel Kooijman en Joep van den Nieuwenhuizen ook genoemd als investeerders. Roel Kooijman is de vader van Christijan Albers’ vriendin Lisore.

Michiel Mol heeft inmiddels laten weten dat de onderhandelingen bijna afgerond zijn. De internet ondernemer hoopt het nieuws tijdens de Grand-Prix van Italië bekend te maken.

Het is zo goed als zeker dat Collin Kolles als teambaas zal aanblijven en dat het team met Cosworth motoren gaat rijden volgend jaar. Christijan Albers zal een van de coureurs worden.

Na dat jaar lijkt een samenwerking met Ferrari voor de hand liggend. De gedachte daarvan is dat Red-Bull afscheid zal nemen van Ferrari en dat de Italianen maar al te graag een nieuw team van motoren willen voorzien. De connectie met Spyker is snel gelegd. Een van de bedrijven achter Spyker, de Mubadala Development Company, is namelijk 17% eigenaar van Spyker maar ook 5% eigenaar van Ferrari.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading