F1 Nieuws

Staat Red Bull op instorten? Alonso denkt er het zijne van

Staat Red Bull op instorten? Alonso denkt er het zijne van

2 mei - 21:53
12

Twintig jaar lang was Adrian Newey een belangrijk onderdeel van Red Bull Racing. Na zijn aangekondigde afscheid van de Oostenrijkse equipe is het afwachten of Red Bull ook zonder hem op hetzelfde, hoge niveau kan blijven presteren. De concurrentie hoopt uiteraard van niet, maar Fernando Alonso - wiens Aston Martin-team Newey graag wil inlijven - denkt dat het niet zo’n vaart zal lopen.

“Dat geloof ik niet”, stelt de Spanjaard. “Ik denk dat ze de sport domineren sinds 2021 en als er iets met het team of buiten het raceweekend gebeurt, op het gebied van nieuws, dan wil iedereen dat weten. Iedereen wil ze verslaan en destabiliseren, zodat ze verslagen kunnen worden. Dus ja, als je je technisch directeur verliest, of je ontwerper aan een ander team, dat zorg wel voor wat meer nieuws bij een winnend team.”

Alonso houdt slag om de arm

Alonso wil echter niet al te veel op de zaken vooruit lopen: “Laten we zien wat er gaat gebeuren. Voor iedereen zijn de reglementen van 2026 het belangrijkste. Adrian heeft het meeste te weten genereren uit de huidige reglementen, die startten in 2022. Maar, bijvoorbeeld, Mercedes deed dat in 2014. En je weet nooit wat er in 2026 staat te gebeuren. Wij willen het Mercedes van 2014 zijn of het Red Bull van 2022. En ik denk dat een hoop teams daarop hopen.”

In elk geval heeft Aston Martin daarvoor al de nodige stappen gezet. Zo is er een hagelnieuwe fabriek in Silverstone en wordt Aston Martin het fabrieksteam van Honda. Zoals bekend hebben de Japanners momenteel de beste powerunit.