Formule 1

Stake F1 Team KICK Sauber keert terug naar Shanghai en is klaar voor allereerste thuisrace van Zhou Guanyu

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 17 april 2024 11:48

Stake F1 Team KICK Sauber zal een welkome terugkeer maken naar Shanghai, aangezien de Grand Prix van China voor het eerst sinds 2019 verreden wordt. Het zal een speciale gelegenheid zijn voor het team en natuurlijk voor de lokale held, Zhou Guanyu. Hij is de eerste Chinese coureur die deelneemt aan een F1-race op eigen bodem. Omdat Stake F1 Team KICK Sauber zich blijft richten op vooruitgang, zou deze setting nog specialer zijn om de eerste punten van het team voor het seizoen te pakken.

start-finish GP China

Alessandro Alunni Bravi, teamvertegenwoordiger
“Shanghai is een kans om weer in actie te komen en op het scorebord te komen. We voelen het vertrouwen binnen het team groeien en we willen dit benutten om de resultaten te behalen die we verwachten. De afgelopen weken waren een kans om samen met onze coureurs hard te werken om nog meer prestaties uit onze auto te halen. We zien dat de auto elke ronde verbetert en we weten dat we alles aan elkaar kunnen rijgen en een goed resultaat kunnen behalen. Shanghai is het eerste sprintweekend van het jaar, wat ook een gelegenheid is om de rangorde wat door elkaar te halen: wij hebben er zin in."

"Terugkeren naar China is een geweldig moment voor ons team en onze sport als geheel: niet alleen vieren we Zhou's allereerste thuisrace – we verwachten een ongelooflijk welkom voor hem en het team – maar ook de terugkeer van de Formule 1 in één van de meest bijzondere, bevolkte landen op de planeet - een must voor een Wereldkampioenschap. We weten dat de tribunes vol zullen zijn en we hopen dat de show geweldig zal zijn.”

Valtteri Bottas

Valtteri Bottas (auto 77)
“Het is geweldig om terug te zijn in Shanghai. Het is een goed circuit om op te rijden en ik heb het gemist om hier te zijn: het is een plek waar races veel actie kunnen hebben, zoals we al vaker hebben gezien – zoals de laatste keer dat we hier raceten, in 2019. Met Zhou als de eerste thuisrace voor een Chinese coureur ooit, weet ik zeker dat we de extra liefde en steun van de fans zullen voelen, wat het terugkomen hier nog specialer zal maken. Het team werkt heel hard om vooruitgang te boeken: in Suzuka lieten we een sterk racetempo zien en we waren tot bijna het einde van de race in de strijd om de punten, dus we hebben een basis om op voort te bouwen. Het team in de fabriek bleef aan onze auto werken en we zullen onze inspanningen om voor de punten te strijden dit weekend verdubbelen. Ik kan niet wachten om onze kleuren op de tribunes te zien en een geweldige show neer te zetten voor onze Chinese fans.”

Zhou Guanyu

Zhou Guanyu (auto 24)
“Ik kan niet meer opgewonden zijn om eindelijk op eigen bodem in Shanghai te racen. Het betekent veel voor mij om de eerste Chinese coureur te zijn die ooit in de Formule 1 in China heeft deelgenomen; het vervult mij met enorme vreugde, trots en verantwoordelijkheid. Voor mij is het niet zomaar een race: na vier jaar afwezigheid op de kalender keert het kampioenschap eindelijk terug, en met een Chinese coureur op de grid zullen we geschiedenis schrijven. Het is een kans om te inspireren en het pad te effenen voor toekomstige generaties die geïnteresseerd zijn in de sport: we zagen de passie die ons te wachten stond toen de kaartjes in de verkoop gingen en binnen enkele uren volledig uitverkocht waren – mijn land houdt van racen en heeft al jaren op dit moment gewacht. Voor mij blijft de focus echter op de prestaties: zodra ik op het circuit kom, zal ik dit als elk ander weekend behandelen en hard werken om het maximale uit de auto te halen. Ik kan niet wachten om alles te geven, de passie te delen met ons hele team op het circuit en thuis, en samen met het publiek een nieuw hoofdstuk van de Chinese autosport te beginnen. Maar het allerbelangrijkste is dat ik niet kan wachten om een goede race te rijden en weer punten te gaan scoren.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS