Stapt Red Bull over naar Renault?

Mede-eigenaar van Scuderia Toro Rosso, Gerhard Berger heeft laten weten dat het team van Red Bull Racing nagenoeg rond is met Renault voor het leveren van motoren voor het komende seizoen. Heikki Kovalainen zou door de deal een stoeltje krijgen bij het juniorteam van Red Bull. Dit jaar rijdt Red Bull Racing nog met Ferrari motoren, maakt komt duidelijk tekort om een sprong naar voren te kunnen maken. Naar alle waarschijnlijk zal Scuderia Toro Rosso volgend jaar met de Ferrari motoren gaan rijden.

“De deal met Renault is voor 80 procent rond. De Renault-motoren zijn de meest betrouwbare en de meest consistente van dit seizoen. Red Bull Racing heeft dit jaar vooral op dit terrein een achterstand opgelopen”, verklaarde Gerhard Berger tegenover F1Racing.nl. “De Renault-motor zou veel goedkoper en sterker zijn dan die van Ferrari,” weet Berger. Volgens de Oostenrijker is Red Bull bijna rond met Renault, ondanks dat het team nog een contract voor 2007 heeft met Ferrari. Dit zou verklaren dat Toro Rosso volgend jaar de deal van Ferrari ‘overneemt’ van Red Bull Racing.

Renault steekt niet onder stoelen of banken dat ze graag een tweede team willen voorzien van motoren. De hoge kosten die er gemoeid gaan met het stilleggen van de ontwikkeling van de motoren zou door het leveren aan een tweede team, gecompenseerd worden. Een voorkeur voor een team heeft Renault niet, de Franse wereldkampioen is bereid om met iedereen om de tafel te gaan, om zo de motoren tegen een redelijke prijs op de markt te brengen.

Met de uitspraken van Gerhard Berger in de media draait het ‘silly season’ voor 2007 op volle toeren. Giancarlo Fisichella die al vastgelegd is voor volgend seizoen, liet weten in de media dat hij een Finse teamgenoot krijgt volgend jaar. Nu Kovalainen richting Scuderia Toro Rosso lijkt te gaan, versterkt het de geruchten dat Kimi Raikkonen naar Renault overstapt. De Fin zou voor een recordbedrag vertrekken bij McLaren om bij Renault aan de slag te gaan.

We houden je op de hoogte!

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading