Statement van Paul Stoddart

[photo1]Allereerst wil ik mijn excuses aanbieden aan alle fans voor de wanvertoning op Indianapolis van vandaag. Deze keer had de Formule 1 de sport boven de politiek moet stellen maar dit is helaas niet gebeurd. Eerder vandaag hadden 9 van de 10 Formule 1 teams afgesproken dat er voor de veiligheid een extra chicane voor de laatste bocht zou worden geplaatst. Als dit niet zou gebeuren zouden deze 9 teams niet rijden.

Dit idee werd geweigerd door FIA president Max Mosley, als er wel een chicane zou komen zou er niet worden gereden. Naar mijn mening is dit slecht voor de Formule 1, het Amerikaanse publiek, en alle Formule 1 fans over de gehele wereld.

Ik heb alle sympathie voor de Michelin teams en heb totaal geen belangstelling of interesse in de race, als je het zo zou moeten noemen. Minardi heeft alleen deelgenomen nadat Jordan haar afspraak van vandaag niet nakwam en alsnog ging rijden.

Ik hoop dat we vandaag leren voordat we de sport kapot maken door de politiek. Er was een oplossing die had ervoor kunnen zorgen dat alle teams zonder problemen hebben zouden kunnen racen werd geweigerd door de FIA en Ferrari. Ferrari claimde dat het niet haar probleem was.

Paul Stoddart
Teambaas Minardi F1 Team

Loading