Stefan GP haalt uit naar USF1

Stefan GP blijft vechten voor een startbewijs voor de Formule 1 voor 2010. Vandaag publiceerde het team vrachtpapieren waarmee wordt aangetoond dat het team enkele containers met materiaal naar Bahrein heeft gestuurd.

Met de vrachtpapieren wil Stefan GP haar intentie onderschrijven dat het in Bahrein aan de start wil staan.
“Mochten we geen startbewijs krijgen terwijl een van de bestaande teams niet zal komen opdagen dan heeft de FIA ons toch wat uit leggen”, aldus Stefan GP in een persbericht dat vol staat met grammatica fouten.

“En USF1 zal ons een verklaring schuldig zijn. Alleen met praten kom je er niet, je moet hard werken en lef hebben. USF1 droomt over een perfecte wereld en verrijkt ons alleen met dagdromen.”

Ondertussen krijgt Stefan GP ook steeds meer kritiek uit de Formule 1. Zo zou het team onprofessioneel te werk gaan en enkel gereedschap en het chassis van Toyota hebben gekocht.
“De Formule 1 moet kwaliteit hebben, geen kwantiteit”, aldus Red Bull coureur Mark Webber in een reactie.

Stefan GP gaat ondertussen gewoon door en zegt volgende week haar auto voor 2010 aan de pers te willen presenteren. Van USF1 wordt ondertussen, twee weken voor de seizoensstart, alleen maar slechtere berichten ontvangen.

(pg)