Stoddart beloofd radicaal verbeterde Minardi

[photo1]Minardi teambaas Paul Stoddart was vandaag te vinden op Autosport International Motorshow in het Engelse Birmingham. Op deze grote motorshow staan diverse Formule 1 teams waaronder het Minardi team.

“Wat het doel is voor 2005? Dat is simpel, Jordan verslaan”, aldus Stoddart. “We hebben een nieuw chassis waarvan ik de eerste resultaten al gezien heb, het chassis wordt nu gebouwd. Het chassis zal laat komen omdat de nieuwe regels ook pas laat bekend werden gemaakt. We kunnen het chassis in de vierde Grand-Prix, de eerste Europese race op het circuit van Imola, gaan gebruiken. De eerste tekenen geven aan dat het chassis radicaal beter is dan dat van vorig jaar.”

“Het zal dit jaar een hele andere Minardi zijn dan die je de afgelopen jaren hebt gezien. Het is een hele nieuwe auto. Met de fantastische steun van Cosworth denk ik dat we ons verder kunnen verbeteren. Ik denk dat we op onze manier in de tweede helft van dit jaar wat kunnen gaan laten zien.”

Minardi heeft 10% van het budget dat teams zoals Ferrari en Toyota te besteden hebben. Het Italiaans/ Engelse team heeft haar budget voor 2005 al nagenoeg rond. Nu de renstal van Paul Stoddart de beschikking krijgt over de beste Cosworth motor hoopt het Minardi team dit jaar met Jordan te kunnen strijden.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading