“STR kan Buemi hebben” – Helmut Marko

[photo1]De adviseur van Red Bull Racing, Helmut Mark, zegt dat Scuderia Toro Rosso Sebastian Buemi voor volgend jaar mag selecteren. Buemi rijdt momenteel GP2 en staat onder contract bij Red Bull.

Volgens Mark zou is 19-jarige Buemi een logische opvolger voor Sebastian Vettel (die van Toro Rosso naar Red Bull vertrek red.). Buemi test dit seizoen voor Red Bull en zou in de belangstelling staat van Toro Rosso.

“Buemi heeft al een contract met Red Bull”, aldus Marko. “Als Toro Rosso wil dan kunnen ze hem hebben voor volgend jaar. Ik denk dat de situatie voor Toro Rosso niet erg moeilijk is. Er zijn niet veel geschikte coureurs op de markt.”

Toro Rosso zou ik interesse hebben in GP2 coureur Bruno Senna die ook al bij Red Bull onder contract staat. In tegenstelling tot Buemi test Senna niet regelmatig voor het Formule 1 – team van Red Bull.

M”aar ik wil benadrukken dat Toro Rosso niet per definitie een coureur hoeft te pakken uit het talentenprogramma van Red Bull”, zo zegt Marko. “Ze zijn volledig vrij om in hun eigen coureurskeuze.”