F1 Nieuws

Strafpunten in F1 | Alonso schiet omhoog in lijst na forse tijdstraf

Strafpunten in F1 | Alonso schiet omhoog in lijst na forse tijdstraf

23 april - 13:15
16

Er werden maar liefst elf strafpunten uitgedeeld tijdens de Grand Prix van China. Wat betekent dit voor het totale aantal penaltypunten dat elke Formule 1-coureur op zijn naam heeft staan? GPblog zet het op een rijtje.

Strafpunten in F1 na tijdstraf Alonso

Elke strafpunt blijft twaalf maanden op de licentie van een coureur staan, met een schorsing voor één race als straf als een coureur binnen een jaar twaalf strafpunten op zijn licentie verzamelt. Pierre Gasly kwam afgelopen seizoen gevaarlijk dicht bij een schorsing, maar tot nu toe heeft nog niemand de twaalf punten overschreden. Na de GP van China zijn er wel een aantal coureurs die op hun tellen moeten passen.

Fernando Alonso kreeg een tijdstraf van tien seconden en drie strafpunten voor een incident met Carlos Sainz tijdens de sprintrace. De Aston Martin-coureur schiet daardoor omhoog in de lijst, want ook in Australië kreeg hij al tien seconden tijdstraf en drie strafpunten voor een incident met George Russell, wat behoorlijk wat stof deed opwaaien. Voor de F1-race in Melbourne stond de teller voor Alonso nog op nul strafpunten.

Lance Stroll kreeg twee strafpunten omdat hij achterop Ricciardo knalde achter de safety car. De Canadees staat als gevolg daarvan op zeven strafpunten. Ook Daniel Ricciardo, Kevin Magnussen en Logan Sargeant kregen ieder twee strafpunten van de stewards. Sergio Perez en Logan Sargeant zijn momenteel het dichts bij een schorsing met ieder acht strafpunten op hun licentie.

Bekijk het volledige overzicht van het aantal strafpunten per coureur – en wanneer ze verlopen – hieronder.

Penaltypunten per coureur in F1-seizoen 2024

     
Coureur Aantal strafpunten  
Sergio Perez 8  
Logan Sargeant 8  
Lance Stroll 7  
Fernando Alonso 6  
Kevin Magnussen 5  
Lewis Hamilton 4  
George Russell 4  
Yuki Tsunoda 3  
Nico Hulkenberg 2  
Guanyu Zhou 2  
Valtteri Bottas 2  
Max Verstappen 2  
Daniel Ricciardo 2  
Carlos Sainz 0  
Charles Leclerc 0  
Lando Norris 0  
Esteban Ocon 0  
Pierre Gasly 0  
Alex Albon 0  
Oscar Piastri 0