Super Aguri denkt weer aan Formule 1

De budgetlimiet, die volgend jaar van kracht wordt, zet veel teams aan het nadenken over de Formule 1. Nu de kosten voor het runnen van een team drastistisch naar beneden gaan, sluit Aguri Suzuki een terugkeer van het veel besproken Super Aguri niet uit: “Als het fysiek mogelijk is zal ik er alles aan doen om terug te keren in de Formule 1.”

Super Aguri debuteerde in 2006, maar lang duurde het Formule 1- avontuur niet van de Japanse renstal, dat slechts twee volledige seizoen meereed in de koningsklasse van de autosport. Nadat een grote sponsordeal niet doorging en moederbedrijf Honda niet de mogelijk had om de renstal langere tijd te ondersteunen, was het verhaal uit, dat vorig seizoen wel nog aan de start stond, maar na de Spaanse Grand Prix de boeken moest toedoen.

In een emotionele persconferentie waarin Aguri Suzuki aankondigde dat zijn team de Formule 1 verliet, haalde hij hard uit: “Het is een club vol piranha’s en ik wil daar niet langer deel van uitmaken.”

De 48-jarige Suzuki is echter geïnteresseerd in een terugkeer in de Formule 1 door de gunstigere financiële mogelijkheden vanaf 2010.

Loading