Super Aguri geeft nog niet op

[photo1]Vandaag had F1News.nl contact met het Super Aguri team, het team werkt hard om volgend seizoen haar debuut in de Formule 1 te kunnen maken.

Inmiddels zetelt het team in het Engelse Leafield, in de voormalige Arrows fabriek. Super Aguri heeft de steun ingeroepen van Preston Racing. Preston Racing is een jong Engels bedrijf dat zich richt op de auto-industrie. Bij Preston Racing werken veel mensen die tientallen jaren ervaring hebben in de Formule 1, deze mensen begeleiden het Formule 1 project van Aguri Suzuki nu.

Het team staat nog altijd niet op de startlijst van volgend seizoen terwijl de inschrijvingstermijn inmiddels is verstreken. Aguri Suzuki zegt de benodigde financiën, 48 miljoen Amerikaanse Dollar aan inschrijfgeld en borg, te hebben.

Inmiddels is er een nieuwe aanvraag ingediend bij de FIA. De FIA zal de gehele zaak omtrent Aguri Suzuki opnieuw bekijken en binnenkort beslissen of het team volgend jaar al mag deelnemen aan de Grand-Prix. Naast toestemming van de FIA heeft Super Aguri dan ook nog de toestemming nodig van alle Formule 1 teams. Bij Super Aguri wordt met man en macht gewerkt en men gaat er vanuit dat men volgend jaar tijdens de seizoensstart in Bahrein gewoon van start gaat.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading