Super Aguri geweigerd op Istanbul Park?

[photo1]Hardnekkige geruchten doen de ronde dat het team van Super Aguri is geweigerd aan de poort van het circuit in Istanbul waar volgende week de 5e race van het seizoen wordt verreden.

Volgens het blad Autosport die het artikel plaatste heeft Honda tegen de FIA en het FOM gemeld dat Super Aguri niet zou deelnemen aan de Grand Prix. Het draait niet om alle spullen van het Super Aguri team maar om de reserveonderdelen en het motorhome. Vreemd aan de zaak is dat de wagens van Super Aguri nog steeds in de fabriek staan.

Super Aguri is al sinds het begin van het jaar gewikkeld in financiele problemen. Het team moest verscheidene tests laten lopen wegens geldgebrek en aan het begin van het raceseizoen leek er dan een uitkomst te zijn in vorm van de Magma Group. Echter trokken deze investeerders zich ,vlak voordat de handtekeningen gezet werden, terug. Super Aguri onderhandelt nu met de Weigl Group over een investering maar Nick Fry van Honda heeft laten weten weinig vertrouwen te hebben in een goede afloop.

Het lijkt erop dat Super Aguri zich op de rand van de afgrond bevind. Het team reed in 2006 haar eerste race.

Loading