Super Aguri kijkt naar derde coureur

[photo1]Volgens het toonaangevende Britse autosport tijdschrift Autosport zal de Formule 1 renstal Super Aguri dit seizoen een vrijdagcoureur inzetten, eerder werd dit nog door het Japanse team ontkend.

Volgens diverse bronnen zal Franck Montagny tijdens de seizoenstart op vrijdag in de derde Super Aguri bolide zitten. De Fransman zal de eerste drie Grand-Prix rijden waarna hij naar Amerika zal vertrekken om daar aan de Champcar series deel te gaan nemen. De afgelopen jaren testte Montagny voor Renault F1, vorig jaar was hij ook eenmalig vrijdagcoureur voor Jordan/ Midland.

De vervanger van Montagny zal na drie Grand-Prix zeer waarschijnlijk James Rossiter zijn. Deze Brit maakt deel uit van het talentenprogramma van Honda en testte al diverse malen in een Formule 1 bolide.

Aanvankelijk wilde Super Aguri niet met een derde coureur werken omdat het team het seizoen start met het voormalige Arrows A23 chassis waarvan slechts beperkte reserveonderdelen voor handen zijn, het is dus zaak het materiaal te sparen. Het team heeft echter ook ervaring nodig om de auto’s af te stellen, Super Aguri heeft hierin namelijk een grote achterstand omdat het team nauwelijks heeft kunnen testen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading