Super Aguri maakt zich klaar voor debuut

[photo1]Vorige week werd bekend dat Super Aguri definitief het groene licht heeft gekregen om aan de Grand-Prix te gaan deelnemen. Ondanks dit goede nieuws betekend niet dat het men nu rustig heeft bij Super Aguri, het team heeft het drukker dan ooit.

Het werven van sponsors is door Super Aguri op een laag pitje gezet, momenteel wordt alles op alles gezet om de auto’s te prepareren, daarnaast wordt er hard gewerkt om het juiste personeel inclusief de coureurs aan te nemen.

Super Aguri gaat gebruik maken van het vier jaar oude Arrows A23 chassis. Het team wil 21 februari de baan op met de voormalige Arrows bolides. In het chassis wordt een Honda V8 motor geplaatst, dit gaat makkelijk omdat de huidige Formule 1 motoren veel kleiner en lichter zijn dan vier jaar geleden.

Daarnaast werkt het team ook hard aan een eigen chassis, de verwachting is dat dit chassis tijdens de Grand-Prix van San Marino of Spanje zal debuteren. De verwachting is dat het team tot die tijd Takuma Sato en een tweede Japanse coureur zal inzetten. Anthony Davidson lijkt die tweede Japanse coureur te mogen gaan vervangen als het nieuwe chassis gereed is, Honda wil de Engelsman namelijk alleen in een competitief chassis zien.

Super Aguri zal overigens zuinig moeten zijn met de Arrows A23, het aantal chassis en reserveonderdelen is beperkt. Sato die de afgelopen jaren regelmatig de reputatie van brokkenpiloot aanmat zal dus rustig aan moeten doen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading