Super Aguri niet bereid tot compromis Van der Garde

[photo1]Het lijkt erop dat het geschil tussen Giedo van der Garde en Super Aguri F1 voorlopig nog is opgelost. De Japanners beschuldigen de Nederlander van contractbreuk.

Super Aguri F1 zegt een rechtsgeldig contract te hebben met Van der Garde. Van der Garde zegt een contract met Spyker F1 te hebben en niet met Super Aguri F1 omdat de deal met de Japanners op het laatste moment is afgeketst.

Grote probleem voor Van der Garde is dat hij nog altijd niet de beschikking heeft over een superlicentie. Zonder deze superlicentie kan de Nederlander niet voor Spyker in actie komen tijdens de Grand-Prix weekenden. In Melbourne moest Van der Garde daarom noodgedwongen toekijken.

De aanvraag van de superlicentie is geblokkeerd door Super Aguri F1. Van der Garde en zijn management startte in Melbourne een dialoog met de Japanse Formule 1 renstal om tot een oplossing te komen. Super Aguri F1 houdt echter voet bij stuk, het team is niet bereid tot een compromis.

Spyker gaat op haar beurt juridische actie ondernemen tegen Super Aguri F1 omdat zijn met een illegale Formule 1 bolide zouden rond rijden. Van der Garde lijkt nu ook speelbal te worden van de strijd tussen Super Aguri F1 en Spyker. Het is daarom nog maar zeer de vraag of we Van der Garde in Maleisië wel in actie kunnen zien.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading