Super Aguri stelt Rossiter aan als testcoureur

[photo1]Het Super Aguri F1 Team heeft James Rossiter per direct aangesteld als testcoureur. De 23-jarige Rossiter maakte de afgelopen twee jaar uit van het talentenprogramma van Honda.

Rossiter werd in november door Honda F1 aangesteld als testcoureur. Rossiter testte enkele keren in de Formule 1 auto van Honda, in februari testte hij voor het laatst.

“Het is een geweldige kans”, aldus Rossiter. “Ik mag vandaag al in de SAO7 testen, ik kan niet wachten. Ik hoop het team te kunnen helpen met de ontwikkeling.”

Met de transfer van Honda F1 naar Super Aguri blijft Rossiter binnen de Honda familie. Bij Super Aguri F1 krijgt Rossiter de kans meer kilometers te maken, bij Honda F1 verrichte testcoureur Cristian Klien namelijk als het meeste testwerk.

Aan het begin van dit seizoen stelde Super Aguri Giedo van der Garde nog aan als test- en reservecoureur. Van der Garde tekende echter ook een contract bij Spyker en reed tot nu nauwelijks in een Formule 1 auto. Nu Super Aguri F1 Rossiter in huis haalt lijkt de Nederlander zijn stoeltje bij de Japanse renstal definitief te kunnen vergeten.

Peter Gloudemans
F1News.nl