Superlicentie Van der Garde onzeker

[photo1]Het is onzeker of de FIA Giedo van der Garde voor de Grand-Prix van Australië van een superlicentie zal voorzien. Zonder de superlicentie zou de Nederlander niet tijdens Grand-Prix in actie mogen komen.

Een coureur krijgt een superlicentie als deze in twee testdagen meer dan 300 kilometer aflegt in een Formule 1 auto. Daarnaast moet een coureur ook aan sportieve eisen voldoen. Van der Garde voldoet aan deze eisen. Het papierwerk omtrent de superlicentie lijkt echter roet in het eten te gooien.

Daarnaast is er Super Aguri dat claimt een geldig een contract te hebben met Van der Garde. Super Aguri F1 heeft er bij de FIA op aangedrongen dat Van der Garde niet voor Spyker in actie mag komen tijdens de Grand-Prix van Australië.

Giedo van der Garde zal samen met Marcus Winkelhock en het Spyker team afreizen naar Melbourne. Mocht Van der Garde niet kunnen rijden dan zal Winkelhock zijn positie in Australië overnemen.

“Markus Winkelhock is er, net als Giedo van der Garde”, aldus Colin Kolles op Autosport.com. “Op dit moment staat Giedo ingepland om te rijden. Mocht dit niet lukken dan kan Marcus Winkelhock invallen, hij is immers onze reservecoureur. De superlicentie is aangevraagd, we wachten hierop. Mocht Van der Garde tijdig beschikken over een superlicentie dan zal hij gewoon rijden in Melbourne.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading