Formule 1

Suprematie van Max Verstappen niet zo vanzelfsprekend? Eerst Ferrari en nu McLaren voor hem gefinisht...

Uitgegeven door Peter Vader • 7 mei 2024 17:00

Iedereen gunde Lando Norris zijn overwinning in Miami. Zelfs zijn grote rivaal Max Verstappen feliciteerde zijn vriend op het podium uitgebreid met zijn resultaat. De verwonding van Lando's neus tijdens Koningsdag in Amsterdam, had duidelijk een positief effect op zijn volgende Grand Prix. Zat hij vol adrenaline om nu eindelijk te winnen? Tegelijkertijd zijn de verwachtingen na dit succes ook hoger. “Als coureur wil je altijd meer en ondanks alle vreugde begin je al snel na te denken over de volgende race.”

Max Verstappen geeft Lando Norris een champagnedouche als felicitatie voor Lando's eerste GP-overwinning!

Max Verstappen geeft Lando Norris een champagnedouche als felicitatie voor Lando's eerste GP-overwinning!





Techniek
Maar behalve de motivatie van Lando Norris speelde ook de techniek een cruciale rol. Formule 1 is tenslotte een mechanische sport. Na vorig jaar verwachtten alle teams dat de dominantie van Red Bull ook in het seizoen 2024 onverminderd zou voortduren. Maar in plaats daarvan gebeurt het tegenovergestelde. De Oostenrijkse ploeg is te verslaan, zoals Carlos Sainz demonstreerde in Australië, en nu Lando Norris in Miami.

Omgekeerd
Oud F1-coureur en tegenwoordig F1-analist Ralf Schumacher zei erover: “Dit is een spannend seizoen. De druk komt van alle kanten. Ferrari is sterker geworden, maar nu ook McLaren. Ik ben er in ieder geval van overtuigd dat we de laatste overwinning van Lando Norris niet hebben gezien.” Het begint er nu toch echt op te lijken dat de verwachte hegemonie van Red Bull met Max Verstappen, niet zo vanzelfsprekend is. In plaats daarvan wordt de Red Bull RB20 dit seizoen verslagen door eerst Ferrari. En nu weer door een McLaren. Zijn ze te veel bezig met andere, minder relevante zaken bij Red Bull? Jos Verstappen heeft Christian Horner deze vraag al gesteld...

Lang gewacht!
Het is duidelijk dat we pas bij de zesde van vierentwintig races zijn, en het seizoen nog lang is. Schumacher is zelfs van mening dat het circuit van Miami erg geschikt was voor het team uit Woking, terwijl Red Bull het daar moeilijk had. “Een eerste overwinning als deze is iets enorms”, aldus Ralf Schumacher tegen Sky Sports Duitsland. De voormalige F1-coureur is nu een van de Sky Sports-commentatoren. "Je wacht er zo lang op, en het is een prachtige dag als het eindelijk gebeurt." Ralf Schumacher moest 70 Grands Prix wachten op zijn eerste overwinning. Lando Norris deed er wat langer over. Afgelopen zondag was het zijn 110e Grand Prix!



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS