Sutil haalt uit naar Albers

[photo1]Adrian Sutil heeft in een interview met het Algemeen dagblad uitgehaald naar zijn voormalige teamgenoot Christijan Albers.

Ik mis mijn teamgenoten nooit, ben hier niet om vrienden te maken”, aldus Sutil. “Ik moet winnen, en het maakt niet uit van wie. Ik moet mijn teamgenoot verslaan en het beste wat er dan kan gebeuren is dat die eruit wordt gegooid. Dat betekent dat ik mijn werk goed heb gedaan.”

“Ik voel me mede verantwoordelijk voor het ontslag van Albers. Ik denk dat ik hem nerveus heb gemaakt. Daardoor heeft hij veel fouten gemaakt. Hij heeft geen kans gehad tegen mij, dat heeft hem uiteindelijk mede zijn plaats bij Spyker gekost. Als hij een zwakkere teamgenoot had gehad, had hij waarschijnlijk betere races gereden en niet verloren. Dan was zijn collega er misschien uitgevlogen. De zwakkere heeft altijd de slechtere kaarten, hè.”

Sutil liet overigens weten Albers geen slechte coureur te vinden. Wel liet de Duitser zich ontvallen de Nederlander geen aardige teamgenoot te vinden.

Het management van Sutil was niet echt te spreken over de uitspraken die Sutil deed. Het management probeerde tevergeefs de publicatie van het interview tegen te houden.