Sutil over Force India

Adrian Sutil sluit niet uit dat hij volgend jaar niet meer voor Force India rijdt. Het contract tussen de 26-jarige Duitser en Force India loopt aan het einde van dit jaar af.

Sutil reed al meer dan 40 Grand-Prix voor Force India (eerst Spyker red.). Sutil maakte zijn Grand-Prix debuut in 2007 en reed voornamelijk in de achterhoede.

“Het doel van elke coureur is om voor een topteam te rijden”, aldus Sutil. “Dat is ook mijn doel. Welk team maakt me niet uit, ik wil gewoon winnen.”

“Force India heeft progressie geboekt. Het is afwachten hoe ze het de komende jaren gaan doen. Op dit moment is de situatie zo, ik rijdt bij Force India en het contract loopt aan het einde van dit seizoen af.”

“Ik en mijn management hebben de afgelopen drie jaar met verschillende andere Formule 1 – teams gesproken.”

“Het probleem bij Force India is nog niet zo zeer het budget, teams zoals Red Bull werken ook niet met de grootste budgetten maar staan wel vooraan. Misschien missen we een ‘superbrain’ zoals Adrian Newey bij Red Bull. Het is niet alleen het geld, het gaat om het totale pakket.”

Force India komt kwam de afgelopen Grand-Prix met een aantal updates, in Monaco reden beide auto’s zowaar mee in het middenveld. Volgende maand krijgt het team ook een KERS-systeem van Mercedes.
“We gaan vooruit, maar we hebben nog meer nodig. En KERS, het is goed als het werkt. Maar op dit moment werkt het bij niemand echt.”

Loading