Formule 1

Andrea Stella: "Door de goede samenwerking tussen Lando, Oscar en de rest van het team, ontstaat er heel veel..."

Uitgegeven door Peter Vader • 9 mei 2024 12:44

Met de Grand Prix-zege in Miami zette McLaren zichzelf weer volop in de schijnwerpers. Iedereen gunde Lando Norris zijn langverwachte GP-overwinning, die maar niet leek te komen. In Miami lukte het hem wèl! Maar Miami betekende ook een toets van de samenwerking tussen Norris, Piastri en alle andere teamleden, die al vanaf het begin uitstekend lijkt te verlopen. Maar de rijdersmarkt is ook volop in beweging, een gegeven dat een bedreiging kan vormen voor de geoliede machine van McLaren. CEO Zak Brown kan tevreden zijn, hij heeft er lang aan gewerkt om McLaren op dit niveau te krijgen. Maar niemand kan zich permitteren om voldaan achterover te leunen. Reden om McLaren-teambaas Andrea Stella te vragen naar zijn visie hierop…

Andrea_Stella_en_Lando_Norris_podium_GP_Miami_2024Andrea Stella na zege in Miami: “De samenwerking tussen hen beiden en de rest van het team is zodanig dat er veel positieve energie ontstaat!"

Delicaat moment
We beleven een zeer delicaat moment, zowel op de markt van de technici, vanwege de Newey-affaire, als op de coureursmarkt. Andrea Stella zei na afloop van de GP van Miami erover: “We zijn realistisch, we weten dat onze coureurs heel sterk zijn. Waarschijnlijk het coureursduo, op dit moment al maar beslist in de toekomst, met het meeste potentieel in de Formule 1. Mede om deze reden hebben wij ze contractueel gezien voor een lange periode aan ons verbonden. Wij zijn een van de weinige teams die zich, vanuit het oogpunt van beperkingen voor hun coureurs, geen zorgen hoeven te maken over de komende jaren."

Geen beter coureursduo
Stella kan wat zijn coureursduo zich niet beter wensen. Er lijkt een goede chemie te bestaan tussen Norris en Piastri. En beiden geven een enorme hoeveelheid feedback, die opmerkelijk genoeg ook nog wel eens kan verschillen. “De samenwerking tussen onze coureurs voltrekt zich op een solide en zeer uitgebreide wijze. Het gaat van het hebben van een uitstekende relatie - en daardoor bijdragen aan het creëren van een samenwerkingsklimaat - tot puur technische indicaties. Ik moet zeggen dat we het geluk hebben dat er over dit hele spectrum veel afstemming is door de twee coureurs. Als er feedback is over hoe ze de auto zouden willen hebben vanuit budget- of reactieperspectief, dan is er altijd sprake van gedetailleerde en overeenkomstige afstemming. We hebben geen situaties gehad waarin Lando de nadruk legde op de behoefte aan meer voorkant en Oscar in plaats daarvan meer grip aan de achterkant wilde. Dit is nog nooit gebeurd."

Motivatie voor 850 medewerkers
Andrea Stella besluit over de samenwerking tussen Lando Norris en Oscar Piastri: “De samenwerking tussen hen beiden en de rest van het team is zodanig dat er veel positieve energie ontstaat. Dit is zowel hier op het circuit als wanneer Lando en Oscar in de fabriek zijn. Elke keer dat ze er zijn, maken we van de gelegenheid gebruik om ze mee te nemen naar de verschillende afdelingen en ervoor te zorgen dat ze de mensen kunnen ontmoeten. Het hebben van coureurs als Lando en Oscar is een motivatie voor alle 850 mensen die bij McLaren werken!"

Team McLaren F1 overwinning Miami for Gilles

McLaren_Stella_Piastri_Norris_Brown_miami-2024-group-selfie-race-win



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS