Team Lotus toch in het groen

Team Lotus gaat toch niet rijden in de illustere zwart-gouden livery uit lang vervlogen John Player Special-tijden. Afgelopen donderdag maakte concurrent Group Lotus bekend met Renault het Formule 1 podium te betreden in een zwart-gouden samenstelling. Daarna is het Maleisische Team Lotus hun beslissing over de kleursamenstelling gaan heroverwegen en heeft het uiteindelijk besloten om toch de al even illustere groen-gele outfit van het afgelopen seizoen te hanteren.

“Vier zwarte wagens met gouden accenten slaat nergens op”, denkt teambaas Tony Fernandes. “Wij zijn zeker niet kinderachtig maar willen praktisch zijn. Bovendien was niet iedereen van mening dat de kleursamenstelling van een sigarettenfabrikant verstandig is.”

Nu de livery problemen zijn opgelost blijft het probleem over de Lotus-naam als enige over. “Twee teams die de Lotus naam voeren is geen mogelijkheid.” Ergens volgend jaar zal de rel over de naam naar alle waarschijnlijkheid dus beslist worden in een Londense rechtbank.

Loading