Teams akkoord over testregelementen

[photo1]Alle Formule 1 teams hebben zondag het gentleman’s agreement getekend over het testen in 2007. Het is de bedoeling dat de teams tussen 1 Januari 2007 en de laatste race maximaal 30000 kilometer mogen testen. Dit zal gebeuren in 13 sessies. Als één van de teams niet van plan is een auto naar een testsessie te sturen zal de FIA zorgen dat ze de sessie kunnen inhalen op een nabij gelegen circuit.

Het nieuwe akkoord zorgt er ook voor dat de beide oefensessies op vrijdag worden geschrapt. In plaats daarvan mogen de teams op de vrijdag voor een GP 3 uur lang het circuit op om informatie van het circuit te krijgen. Vanaf volgend jaar mogen er ook geen 3e rijders meer ingezet worden op de vrijdagen. Bridgestone zal alle teams voorzien van banden tijdens de testsessies. Elk team krijg 300 setjes banden.

Het enige team wat nog aarzelde was Ferrari. Als ze zouden tekenen zou dat betekenen dat ze het gebruik van hun testcircuit Fiorano zouden minimaliseren. Het Italiaanse team kwam uiteindelijk zondag toch over de streep.

Edwin Scholten
F1News.nl

Loading