Teams keren F1 de rug toe en starten eigen kampioenschap

Momenteel is er veel rumoer in de Formule 1 en is het nog de vraag of er volgend seizoen nog wel echt Formule 1 zal zijn. Zo hebben vandaag acht teams besloten de Formule 1 de rug toe te keren, het zou gaan om de FOTA teams, Brawn GP, BMW, Ferrari, McLaren, Red Bull Racing, Renault, Scuderia Toro Rosso en Toyota. Alleen Force India en Williams zullen nog in de Formule 1 mee blijven doen volgend seizoen.

Ook hebben de acht teams die uit de Formule 1 stappen voorbereidingen genomen om een eigen kampioenschap te beginnen in 2010. Al deze grote meningsverschillen die de teams met de FIA heeft zou voornamelijk komen door het budget platvorm wat de FIA wil invoeren volgend jaar. Zo zou de Formule 1 goedkoper moeten worden en zouden er volgend seizoen ook een aantal teams bij moeten komen.

De FIA had een inschrijvingstermijn deze loopt tot vandaag, tot nu toe hebben alleen Williams en Force India zich aangemeld die nog tot de huidige teams behoren. De nieuwe inschrijvingen zijn Manor Grand Prix, Campos Grand Prix en Team US F1.

Hoe de plannen van de acht teams eruit gaan zien en hoe het verder moet binnen de Formule 1 volgend seizoen wordt afwachten.