Teams lonken naar Formule 1

BCN Competition en Mandeville Racing willen de Formule 1 in. BCN Competition dat dit jaar in het GP2 kampioenschap rijdt wil in 2008 haar entree maken in de Formule 1, Mandeville Racing werkt aan een overstap van Champcar naar Formule 1.

BCN Competition nam eind 2002 het Formule 3000 team van Nordic over. Dit team zou op Spanje gericht moeten zijn, dit werd echter geen succes en het duurde niet lang voordat het team failliet zou gaan. Enrique Scalabroni die de leiding had over het Formule 1 project van het voormalige Asiatech redde het team van de ondergang en maakte het tot een succes. Vorig jaar was het team erg succesvol en werd er een tweede plaats in het rijderskampioenschap en constructeurskampioenschap behaald. Dit jaar rijdt het team in het nieuwe GP2 kampioenschap, daarin is het team een van de favorieten.

Bij Asiatech smeedde Scalabroni ook al plannen om met een eigen team in de Formule 1 te komen. Men was al bezig met het ontwikkelen van een prototype toen Asiatech plots bekend maakte zich geheel uit de Formule 1 terug te trekken. Nu heeft BCN Competition opnieuw een Formule 1 project, hoe men het project wil gaan financieren is nog niet bekend gemaakt.

Naast BCN heeft Mandeville Racing ook de ambitie om in de Formule 1 te geraken. Het team wil een Amerikaans/ Canadees Formule 1 team worden. Het team heeft al enkele sponsoren en enkele mensen die Formule 1 ervaring hebben onder contract staan. Het team wil zich in Noord-Amerika gaan vestigen en zich geheel op dit gebieden richten. Dit betekend dat Mandeville Racing enkel Noord-Amerikaanse rijders in haar team wil opnemen. Deze plannen moeten Formule 1 tycoon Bernie Ecclestone als muziek in de oren klinken. De Brit liet pas geleden weten dat het in de Formule 1 nog aan twee zaken ontbrak, een zwarte Formule 1 coureur en een Amerikaans team met een Amerikaanse coureur.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading